Vid cellulosapolering däremot bearbetas träet med lack, slipning och poler. Innan du kan börja möbelrenoveringen och ytbehandlingen måste bordsytan eller . Karin Andersson slipar på vårt nya matbord.

Den kinesiska träoljan (dyr som skrutten) köpte jag till mitt teakbord i. Hemmet – Hur behandla matbord? Jag har precis slipat ner ett Ikea Norden köksbord som är björk tror jag. Bordet ser så nytt och fräscht ut nu så vill inte förstöra det eller behöva slipa igen!

Jag har ett matbord jag slipat ner och ska behandla bordskivan med . Har fått många bud på hur jag bör göra (slipa, lackborttagningsmedel, spackling(!), grundmålning, . Någon som har IKEAs bord Norden – FamiljeLiv. Klarlacka massiv eller vanlig björk. CachadLiknandeBord som står utomhus kan bli så här skeva om det vill sig illa. Noggrann rengöring med mögelsaneringsmedel, lite slipning samt inoljning på nytt så blev bordet återställt till närapå nyskick.

Omlackering av möbler Björkskänk. Många av möblerna går att få tillbaka till nyskick igen genom ex. Små bord som inte används för måltider behöver bara såpas vid behov, .

Slipa med ett fint sandpapper dagen efter. Men bordsskivan är helt obehandlad och rätt fläckigt och jag skulle vilja snygga till det så att jag kan visa det utan. Det borde gå att slipa det försiktigt om inte fläckarna är för djupa.

Det enda den inte passade till var björk. Fortsätt med ännu en mellanslipning, med korn 18 och måla igen. Sedan körde jag slutfinishen. Mellanslipa med korn 1efter den första lackeringen.

Så här slipar, betsar och oljar du in träskivan. Dag 1: Slipa träskivan och betsa den. Skivan behöver inte tas bort medan den slipas med . Som ni vet vid det här laget hittade jag ett bord på blocket för ett par veckor sedan. Från att se ut som furu såg det ut som björk.

Nu är det bord som ska bestämmas. Har tänkt svarta myrankopior från Mio som stol till. Det innebär att du kan slipa det och att ytan kan repareras. För att den massiva bordsskivan ska bibehålla sin form, har vi fräst in .