Du har nu valt och sågat ut en bänkskiva, men innan du skruvar fast den behöver du montera i diskhon. VIDEO: En ny spishäll ska fällas in i bänkskivan i köket. Spishällen ska sänkas ner här, där den gamla spisen stod.

För att vara helt säker på placeringen. Här visar vi hur man byter ut en gammal laminatskiva mot en ny. Börja med att skära loss den gamla bänkskivan i silikonskarven mot väggen . När vi testar våra bänkskivor utsätter vi dem för alla tänkbara saker de kan råka ut för i köket. Så när testerna är klara kan vi garantera att bänkskivorna klarar . Jag vill byta ut en befintlig bänkskiva i köket, kan ni hjälpa mig med det? Kan jag skära på en stenbänkskiva eller måste jag använda skärbräda?

Jag ska såga ut hål för häll och vask i en bänkskiva. Det går att undvika genom att först skära med en mattkniv eller brytbladskniv eller . Vi har professionell utrustning och ett stort urval av bänkskivor och skivmaterial. Och när den nya bänkskivan ska installeras professionellt – då finns vår . Köpte nyligen en bänkskiva på IKEA som var 186cm men som jag hade planerat kapa till 150cm ungefär. Kom dock på när jag kom hem att jag . Skär loss bänkskivan från silikonskarven mot väggen eller kaklet. Spänn fast bänkskivan så att den ligger stadigt innan du skär, borrar eller sågar i den.

Märk ut området som ska sågas bort på bänkskivans yta och.