Tvätta av skärbrädan med diskmedel och varmvatten så fort du är klar. Tänk på att olja in hela skärbrädan regelbundet och inte bara toppen. Vårda dina träslevar, skärbrädor och trämöbler – kokosoljan skyddar mot såväl röta som slitage.

Smörj även in gjutjärnspannan med kokosolja, eftersom den . Använder man skärbrädan ofta kan man behöva lägga på ny olja en . Du bör sedan löpande olja in din skärbräda var fjärde vecka efter en ordentlig rengöring för att hålla brädan så fräsch som möjligt. Vad använder ni när ni oljar in era träskärbrädor?

En del råder till att använda matolja men har också hört dom som menar att den kan härskna. Min pappa har gjort en jättefin tjock skärbräda till mig, i björk om jag minns rätt. Den är nu helt obehandlad och jag undrar vad man ska olja in den med. Torka varm mineralolja på skärbrädan tills träet inte kan absorbera mer olja. Efter lite efterforskningar kom jag fram till kombon kokosolja och bivax.

Torka av överskott olja med en ren , torr . Har kört med köpt, färdigblandad skärbrädeolja ett tag. Inte särskilt prisvärt så nu tänkte jag blanda själv. Basingredienserna verkar ju vara .

Jag köpte en skärbräda igår, men nu ser jag att den inte är behandlad. Det fanns instruktioner med att man skulle smörja in den med olja. Kokosolja och bivax får det bli! I restaurangkök används det nästan bara skärbrädor av plast och det går.

Jag har länge haft en bruk med kokosolja här hemma, jag använder. Idag har jag smörjt in min skärbräda av trä och några av mina andra . Ta del av våra tips för hur du väljer rätt fett och olja! Genomskuret rågbröd på en skärbräda . Handla Olja online från din lokala ICA-butik. När den torkat helt kan den smörjas in med lite kokosolja. Skärbrädan är inoljad med en livsmedelssäker olja som är tillverkad av certifierade . Men han hann inte olja in den innan jag fick . Med bivax och olja får skärbrädor av trä välbehövlig vård.

Större skärbrädor kan du förbereda mer mat på en gång, och du bara måste städa en skäryta. Om du vill bevara livet på din trä skärbräda, bör du behandla det innan du. Applicera kokosolja på samma sätt som beskrivits ovan för den mineralolja.

Biofood kokosolja tillverkas av färska kokosnötter från ekologiska odlingar och använder oljan från den allra första pressningen för bästa kvalitet och för att . Blanda kokos, kokosolja, honung, vatten, vanilj och salt. Forma till lagom stora portionsbitar och lägg på en bakplåtspappersklädd skärbräda.