Själv har jag vanlig bänkolja som jag ska dra på min bänkskiva ett par. Kan man ta vanlig olja funkar det lika bra? Har oljat min bänkskiva med upphettad rapsolja och det funkar finfint – och man behöver inte oroa ig för att trasorna ska . Har äntligen några semesterdagar nu. Passar på att pyssla om hemmet.

Har bland annat slipat och oljat in köksbänken. Har hittills använt vanlig matolja. Men det borde väl finnas en bättre och hållbarare olja för detta ändamål, . Jag tycker att riktigt trä ger en varmare känsla än sten, laminat eller rostfritt.

Har införskaffat ek-bänkskivor till vårt nya kök (ikea) och har ett problem. Nu undrar jag om man skall använda någon speciell typ av olja till . CachadFörbehandling Se till att ytan som skall oljas är torr och fri från fett och smuts. Vid behov slipa lätt med finkornigt slippapper.

Den nya bänkskivan till köket eller verkstan blir snygg och stark. Och den gamla skivan blir som ny igen om du stryker den med rätt olja på rätt sätt. Jag oljade in med rapsolja häromdagen och än så länge verkar det funka bra. Kan vegetabilisk olja härskna eller bli dålig om man använder . Om bänken korrekt inoljad klarar den ganska mycket . Jag har hört att Ikeas olja inte är bra, någon som.

Lägg på flödigt och arbeta in oljan med trasa. Massiva bänkskivors fibrer skall mättas med olja för att bänkskivan skall bli form-. Nja, rapsolja är inte så bra för den kan härskna, vilket inte paraffinet gör.

Min erfarenhet av nyare miljövänliga oljor på bänkskivor är att du inte . Och slutligen, för att fetta in ytan igen, bottenfyllde jag med rapsolja och. När oljan svalnat använde jag den till att olja in min bänkskiva och mina skärbrädor. Jag använder rapsolja löpande.