Först tänkte jag slänga ut dom och köpa nya men sen belutade jag mig för att testa och måla dom svarta. Blir det bra, behåller vi dom, annars . Idag tänkte jag visa er hur man målar och vad som behövs för att sätta annan ton på köksbänken. Det är dags för budgetrenovering i köket. Resten av hemmet är fixat men köket får vänta något eller. De mörka fläckarna på en ekskiva är en kemisk reaktion, vad jag har kunnat.

Ungefär lika spännande som att titta på målarfärg som torkar. Har tänkt att fixa en obehandlad ekbänkskiva så att den blir svart. Lut förstör ju träfibrerna men jag kommer inte att göra det på en fin ekskiva i vilket fall. Om jag hade gjort det nu så hade jag målat med svart linoljefärg, . Hur oljar man in sin ekskiva? N och villa Någorlunda: att våga måla svartvillanagorlunda.

Ingen återvändo finns det heller när man linoljemålar sin alldeles nyköpta ekskiva järnoxidsvart. Att byta färg på sina gamla tråkiga köksbänkar kan verkligen lyfta hela köket. En ommålning är superlätt och . Plåtburkar ger svarta ränder på ek. Deltaslipen kommer åt längs kanter, i hörn och runt disklådan.

Du behöver inte vara rädd för att slipen gör . Just nu får jag mycket frågor om att måla på oljade möbler. Jag vill inte rekommedera att måla på en oljad yta pga de vidhäftningsproblem man kan stöta på,. Hejsan Vi har en möbelgrupp i oljad Ek som vi har tröttnat på.